ZEELAND ONTDEKKEN - ZEELAND BELEVEN

De Uitgids | Agenda – Uit in Zeeland.

Een dagje Uit in Zeeland plan je met de Uitgids | Agenda van Zeeland Informatie.


Een Voorbeeld

's Morgens lekker winkelen, gevolgd door een lekkere lunch. 's Middags een tentoonstelling of een museum bezichtigen.
Van een heerlijk diner geniet je in één van de uitstekende restaurants, waarna je het theater of een concertzaal bezoekt.
Tot slot drink je nog een drankje aan de bar waarna je je hotelkamer opzoekt.

Alle gegevens om zo'n fijne dag te plannen vindt je op Zeeland Informatie.


Bekijk de evenementen die je vandaag of later kunt bezoeken.
Zeeland Informatie probeert met de aankondigingen van de activiteiten in de provincie zo compleet mogelijk te zijn.

Je vindt de gegevens over toneel, cabaret, film, voorstellingen, tentoonstellingen, muziekoptredens, lezingen, markten, festivals, shows, kermissen, speciale dagen en feesten enz. enz.

Er is veel te doen in Zeeland.
Als je de Uitgids Agenda Uit in Zeeland pagina van Zeeland Informatie volgt, hoef je niets te missen.


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bert van den Brink & Philip Catherine

mei 15 @ 14:00 - 17:00

€20,00

Bert van den Brink & Philip Catherine

Philip Catherine (Londen 1942) wordt beschouwd als een van de de meest romantische en melodieuze gitaristen in de jazz.
Hij wordt, naast Toots Thielemans, beschouwd als de belangrijkste Belgische jazzmusicus.
Hij trad in 1985 samen met Chet Baker en bassist Jean-Louis Rasinfosse op in Porgy en Bess tijdens het Schelde Jazz Festival, een van de meest gedenkwaaardige jazzconcerten in Porgy ooit.

Hij begon op zeer jonge leeftijd met gitaar nadat hij Georges Brassens en Django Reinhardt ontdekte. Al vroeg in zijn carrière speelde hij met grootheid Charles Mingus die hem de bijnaam Young Django gaf. In 1971 vroeg Jean-Luc Ponty hem in zijn quintet.

Hij speelde op de grote podia, de Berliner Philharmonie, het Concertgebouw in Amsterdam, de Olympia en de Salle Pleyel in Parijs en het Palais des Beaux-Arts in Brussel.
Maar hij geniet ook enorm als hij in sfeervolle jazzclubs speelt omdat hij dan dichtbij zijn publiek is.

Philip ontving vele prestigieuze onderschedingen zoals de Bird Award (1990) samen met Stan Getz op het North Sea Jazz Festival, de Django D’Or (1998) in Parijs voor “Best European Jazz Artist”.
Maestro Honoris Causa” van het Antwerpse Conservatorium, andere laureaten waren Jos van Immerseel, Sigiswald Kuyken en Toots Thielemans.

Hij maakte gedenkwaardige albums waaronder zijn eerste live opname “Live” op het Dreyfus label met o.a. Bert van den Brink en Hein Van de Geyn.

Bert van den Brink (1958) is misschien wel een van de meest veelzijdige musici in Nederland. Hij studeerde cum laude af als klassiek pianist aan het Utrecht se conservatorium en begon daarna meteen als docent jazzpiano aan datzelfde conservatorium.

Op zijn website staat hij vermeld als pianist, accordionist, organist, arrangeur, producer, componist, leraar en hij blinkt uit in al die disciplines. In 2007 ontving Bert de VPRO/Boy Edgar Prijs, de belangrijkste onderscheiding in Nederland voor jazzmuzikanten. Bassist Hein Van de Geyn lokte hem als musical director van zangeres Dee Dee Bridgewater en hij vervulde dezelfde functie bij Denise Jannah. Maar hij werkte ook samen met opera-zangeres Miranda van Kralingen en hij werkt al heel lang samen met bariton Thomas Oliemans met o.a. muziek van Schubert (cd Winterreise), Harry Bannink, Jacques Brel. Hij was een periode de vaste pianist van Toots Thielemans samen met Hein van de Geyn en Hans van Oosterhout.

Heel bijzonder zijn de dagelijkse miniatuurtjes, Berts Bytes, die hij op zijn website presenteert. Hele mooie improvisaties die ter plekke ontstaan.

Samen improviseren op jazz standards en eigen composities met Philip Catherine is voor hen beide een puur genot. Ze hebben zo’n enorm plezier in het diep graven in alle mogelijkheden die ze al spelend ontdekken dat het genot er vanaf spat. Niet te missen!!!

Gegevens

Datum:
mei 15
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€20,00
Evenement Categorie:

Organisator

Porgy en Bess Terneuzen
Telefoon:
0115-613293
E-mail:
info@porgyenbess.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Porgy en Bess Terneuzen
Noordstraat 52
Terneuzen, Zeeland 4531 GJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0115-613293
Bekijk de site van Locatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.