Opening Kreeftenseizoen 2018

Opening Kreeftenseizoen 2018

Opening Kreeftenseizoen 2018

In Zierikzee begon de opening Kreeftenseizoen 2018 met de ontvangst van Claudia en Jannis Brevet, die met een helicopter werden ingevlogen.
Recent behaalden zij hun 3e Michelinster voor Inter Scaldis, het restaurant in Kruiningen dat wereldfaam geniet. Een reden waarom zij als eregasten voor de opening van het kreeftenseizoen waren uitgenodigd.

Na het ontvangstwoord door Luit Ezinga, is door de Commissaris van de Koning, Han Polman, de nieuwe Kreeftenkoningin geïnstalleerd.
Marianne Bout kreeg als eerste opdracht om haar handtekening op het etiket van de kreeftenwijn 2018 te plaatsen.
De fles is vervolgens overhandigd aan Edwin Vinke van de Kromme Watergang om deze later op de dag, samen met de eerste Oosterschelde kreeft, mee te nemen voor de veiling in Colijnsplaat.

Na alle officiële plichtplegingen werd ingescheept op de Frisia, de Amelia en de vele historische platbodems om op de Oosterschelde de eerste kreeften op te vissen.
Claudia en Janis Brevet mochten deze uit handen van Han Polman in ontvangst nemen.

De veiling in Colijnsplaat bracht in totaal € 22.500,- op.
Vishandel Simonis uit Scheveningen wist de eerste Oosterschelde kreeft te bemachtigen.
Het goede doel waarvoor de veiling is gehouden, was bij deze editie WAR child.

Goes Vriendinnendag 2018

Goes Vriendinnendag 2018

Goes Vriendinnendag 2018

De Vriendinnendag te Goes was weer een groot succes.
Een groot aantal enthousiaste bezoekers struinde door de binnenstad van Goes om de vele initiatieven te aanschouwen.

De vele workshops, die overal in de winkels en op de Grote Markt werden gegeven, waren goed bezet.

Na de modeshows verzorgden Bram Houg en Luv optredens, die het publiek vanaf de markt en de volle terrassen volgde.

Algemene Leden Vergadering OCG

Algemene Leden Vergadering OCG

Algemene Leden Vergadering OCG

Het Ondernemers Contact Goes heeft haar jaarlijkse Algemene Leden vergadering gehouden.
De bijeenkomst vond ditmaal plaatst in de recent geheel vernieuwde vestiging van groothandel de Sligro.

Na ontvangst werden de officiële handelingen verricht die tijdens een ALV gebruikelijk zijn. Ook zijn de plannen voor het komende jaar voorgelegd aan de aanwezige leden.
Nadat de voorzitter de vergadering had gesloten, gaf vestigingsdirecteur Lennart de Looff een presentatie over de Sligro, gevolgd door een rondleiding langs alle producten en artikelen.

Tijdens het netwerken is het walking dinner gestart waarbij vijf verschillende gerechten zijn gepresenteerd.
In groepen werden de buffets van achtereenvolgens de Sligro, De 3 Gerookte Biggetjes, De Vierlinden, De Keuken van Denise en De Kluizenaer bezocht.
Het diner is afgesloten met een spectaculair dessertbuffet.

Opening Guapa Hairstyling & Visagie

Guapa Hairstyling & Visagie in Kapelle geopend

In Kapelle is Guapa Hairstyling & Visagie geopend.
Deze salon is een nieuwe aanwinst voor Zeeland op het gebied van de uiterlijke verzorging.
Marlène van de Plasse is super trots op haar nieuwe zaak en terecht. Het interieur ziet er geweldig uit.
Omdat Marlène zowel de Nederlandse kappersacademie als de visagie opleiding van Mieke Petiet heeft afgerond, biedt zij behandelingen aan voor het haar en het gezicht.

Bruiloft

Speciaal voor de bruid heeft Guapa een extra belangrijk voordeel.
Je hoeft maar één salon voor zowel een visagie behandeling als een fantastisch bruidskapsel te bezoeken.
Iets wat natuurlijk ook opgaat voor iedereen die zichzelf zomaar een keertje lekker wilt laten verwennen.

Guapa en Junts Fashion

“Guapa” is een Catalaans woord en betekent “mooi”.
“Junts” is ook een Catalaans woord en betekent  “samen”.
In de salon is een gedeelte waar Junts Fashion uit de Korte Kerkstraat in Goes items op het gebied van dames- en herenmode aanbied.
Dat gaat dus mooi samen in Kapelle.

Afspraak

Overigens moet voor een behandeling wel een afspraak gemaakt worden.
Dit kan door even te bellen met Marlène. (0113 853810)
Of je loopt even binnen, bespreekt de mogelijkheden en je wensen en maakt een afspraak.

Bruidssalon Daisy stoffen bruidsjurken

Bruidssalon Daisy in Arnemuiden officieel geopend

Bruidssalon Daisy in Arnemuiden officieel geopend

Een aanwinst voor de a.s. bruiden in Zeeland, zo mag je Bruidssalon Daisy van Mathilde Lievense in Arnemuiden zeer zeker betitelen.
Ook dames die verder moeten reizen, zullen meer dan gecharmeerd zijn van de prachtige bruidsjurken en de unieke locatie waar de uitgebreide collectie wordt aangeboden.

Mathilde is al zo’n drie jaar actief met het aanbieden van bruidsmode vanuit een paardenstal op deze boerderij.
Daarbij werkte ze samen met haar moeder die in de aanwezige theesalon High Tea’s aanbiedt.
Omdat die ruimte te beperkt was, is de salon verplaatst naar de bovengelegen, oude hooizolder.

Na een grondige verbouwing is nu een ruime, lichte en sfeervol ingerichte omgeving gecreëerd.
De ambiance is zeer aangenaam om de kleding uit te zoeken en te passen. Het voelt als het ware of de bruiloft al plaats vindt en dat is voor de beleving bij het uitzoeken van een bruidsjapon best belangrijk.

De (her)opening van Bruidssalon Daisy, waar ruim 50 belangstellenden aanwezig waren, is extra luister bijgezet met een sprankelende bruidsmodeshow.


Onderscheidend is een kwalificatie die zowel de getoonde bruidsmode als de salon toekomt.
Alle merken uit de collectie zijn alleen in Zeeland bij Buidssalon Daisy te koop. Voor sommige van de labels is zelfs het alleenrecht op de verkoop voor Nederland verstrekt.

BinnenUit-19

Candlelight bij BinnenUit

13 en 14 oktober Candlelight bij BinnenUit in Heinkenszand

Met het LifeStyle Event Candlelight bij BinnenUit bereiden we ons voor op de winterse dagen die er weer aankomen.
Een prachtig evenement dat uniek is voor Zeeland.
Er worden diverse demonstraties en workshops gegeven en je kunt profiteren van aantrekkelijke acties.

De deelnemers aan dit twee dagen durende evenement presenteren in Heinkenszand de nieuwste trends op het gebied van binnen leven.
Je kunt genieten van presentaties op het gebied van mode, kunst, buitenleven en Zeeuwse etenswaar
Natuurlijk zijn ook de laatste ontwikkelingen te ontdekken over de inrichting van de woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken, tuin én het terras.

Alles is afgestemd op het aanbrengen van een sfeervolle ambiance in en om het huis.
De plek waar we gedurende de winterdagen de meeste tijd doorbrengen.
Met als basis natuurlijk het interieur, waar vervolgens met allerlei attributen de sfeervolle accenten worden aangebracht.

Het evenement bij BinnenUit is een jaarlijks terugkerende traditie die door velen zeer gewaardeerd wordt.
Het grote aantal bezoekers dat gedurende twee dagen inspiratie komt opdoen stijgt dan ook jaarlijks.

Het evenement is te bezoeken op vrijdag 13 oktober tot 21:00u en zaterdag 14 oktober van 09:30u tot 17:00u.
Een drankje, een hapje en heel veel leuke ideeën, het is allemaal te doen bij BinnenUit.

Deelnemers

De deelnemende bedrijven en organisaties zijn:

  • Van Westen Menswear
  • Aventura Carpets
  • Allemekinders Beveland Groenprojecten
  • All Ears Hoorzorg
  • Vishandel Adri & Zoon Yerseke
  • Bakkerij ’t Zand
  • Meubel en Rijtuig Stoffeerderij Brouwer
  • Slijterij Bie de Bolle
  • Liftservice24
  • Automotions Mercedes-Benz
  • ProTech Monte-Carlo Zeeland
  • Tuinarchitectenburo Arend Jan van der Horst
  • Schrijver-Versluys Makelaars
  • Schoonheidssalon Goes Instituut voor Huidverbetering
  • Goppion Caffè Benelux (Tramontana)
  • De Visser Optiek
  • Stichting Sawasdee
  • Supplementen Beyuna
  • Joke Konings
  • Wout Kole
  • Wim van den Berg
Papegaaistraat Goes Modeshow 2017 foto cover

Papegaaistraat Goes alweer het middelpunt

Papegaaistraat weer het middelpunt te Goes

Goes was afgelopen weekend weer het middelpunt van de mode in Zeeland.
Natuurlijk lieten ook de winkels in de Papegaaistraat van zich horen.
Met drie modeshows tijdens de koopzondag was het leukste straatje van Goes te klein om alle belangstellenden plaats te bieden.
Stralend weer, mooie modellen en bovenal prachtige kleding. Die cocktail weten ze in de Papegaaistraat perfect te serveren.

Diverso

Diverso toonde haar nieuwe wintercollectie met items van o.a. Dante 6, Reiko, Goosecraft en Twist and Tango. De jassen en shawls zijn respectievelijk van Relish en Solito.

Bijvon

ZIP 73, Zoso, G Maxx, Esqualo, Juul & Belle en NICK werden door de modellen van Bijvon aan het publiek gepresenteerd.

Bags by-J

Bags by-J toonde unieke tassen en leren schorten, uiteraard van eigen ontwerp en handgemaakt.

vd Reepe

De schoenen  die werden gedragen, zijn verkrijgbaar bij Schoenmode Van De Reepe.

Elements Beautycentre & Endless Hair

De uiterlijke verzorging van de modellen was uitstekend verzorgd.
Het haar was gestileerd door Endless Hair en de make-up was aangebracht door Elements Beauty Centre.

Casa del Pedro | Den Hertog

Bovendien verleenden Casa del Pedro en Den Hertog  hun ondersteunende medewerking aan de organisatie van dit event.

Opening restaurant Hotel Arion Vlissingen

Opening restaurant Arion Hotel in Vlissingen

Na een periode van rigoureus verbouwen, is afgelopen weekend het restaurant van Hotel Arion aan de Boulevard Bankert in Vlissingen feestelijke heropend.
Het restaurant heeft een geweldige uitstraling gekregen, ongekend voor Zeeuwse begrippen. En ook de receptie en de lounge geven Arion internationale allure.
Dit in combinatie met het comfortabele terras, waar het unieke zicht op de passerende zeeschepen wereldwijd nergens geëvenaard wordt, maken Hotel Arion tot één van de aantrekkelijkste locaties om te vertoeven in de provincie Zeeland.
De uiterst vriendelijke medewerkers zorgen voor een gerieflijk en zorgeloos verblijf in het hotel, restaurant en op het terras. De gasten staan centraal in het verzorgingsproces.
Een keukenbrigade die garant staat voor unieke en kwalitatief uitstekende gerechten, completeren het totaalplaatje voor een perfect verblijf.

Feest

Het openingsfeest is opgeluisterd door artiesten met een Zeeuwse en nationale status.
Lizzy V, Isabel, Rene Froger en Copy Cat gaven acte de présence. De aanwezige gasten staken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken. Integendeel, ze klommen er bovenop.
Ramon Beuk gaf het afgelopen weekend ondersteuning aan de keukenbrigade. Met zijn visie op koken wist hij de keuken tot bijzondere prestaties te inspireren.

Opening Kreeftenseizoen 2017 kreeftenkoningin eerste kreeft foto Jan H Bos

Opening Kreeftenseizoen 2017

Officiële opening Kreeftenseizoen 2017

Op 30 maart is het kreeftenseizoen 2017 geopend. Traditioneel op de laatste donderdag van de maand maart.
Na aankomst van de mysteryguest per helicopter, bij de Premierlounge van Krijn Verwijs in Zierikzee, sprak Luit Ezinga als voorzitter van de Stichting Promotie Ooserscheldekreeft de gasten toe.
Hij stelde de aanwezigen de mysteryguest voor, Olivia de Bree, die onder begeleiding van een doedelzakspeler de Premierlounge had betreden.
Nadat commissaris van de Koning, Han Polman, de kreeftenkoningin had geïntroniseerd, ontving zij haar titel.

Na de officiële handelingen zijn de aanwezigen ingescheept op de 15 schepen die klaar lagen aan de kade om de Oosterschelde op te varen.
Onder grote belangstelling van de enthousiaste genodigden en de internationale pers werd de eerste kreeft uit de Oosterschelde opgevist.
Mw. Ingeborg van Tilborg, Attaché for Fisheries and Agriculture, Dhr. Axel Buyse, Vlaamse Vertegenwoordiging / Belgische Ambassade, Dhr. Frans Bijvoet, Nederlandse Consul-generaal te Antwerpen & Dhr. Han Polman, commissaris van de Koning van Zeeland gingen op volle zee aan boord van de MS 3 om de eerste korven uit de Oosterschelde op te halen.

Na een rondvaart werd koers gezet naar Zierikzee waar aan boord van de Frisia een kreeftenlunch met de nieuwe kreeftenwijn 2017 is geserveerd voor de opvarenden.
De lunch is bereid door chef-kok Jaco Bakker en zijn team van restaurant “De Korenbeurs op Landgoed Rijckholt” uit Geersdijk.

Kreeftenwijn.

Bij het kreeftenmenu van de restaurateurs van de Kring van de Oosterscheldekreeft wordt dit jaar een vermentino uit Sardinië aangeboden.
Na een zorgvuldige selectie is gekozen voor een Vermentino di Sardena van de wijnboer Contini. Een frisse droge witte wijn met een licht vette afdronk.

Veiling 1e kreeft

De veiling van de eerste kreeft werd bij de vismijn te Colijnsplaat verricht door Sjaak Troost, directeur van de Dirk Kuyt Foundation.
De firma Adri & Zoon won de veiling met het laatste bod, hetgeen een opbrengst betekent van maar liefst € 41.000,-. Een absoluut recordbedrag.
Het is een mooie bijdrage vanuit Zeeland voor de Dirk Kuyt Foundation, die zich inzet voor het organiseren van sportevenementen voor mensen met een beperking.

Kreeftenseizoen

Het Oosterscheldekreeftenseizoen loopt ieder jaar vanaf de officiële opening op de laatste donderdag van maart tot en met 15 juli. Na het seizoen is de Oosterscheldekreeft nog maar beperkt verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt. 

De bij De Stichting Promotie Ooserscheldekreeft aangesloten restaurants serveren tijdens het kreeftenseizoen een speciaal kreeftenmenu met de bijbehorende kreeftenwijn 2017.
De aangesloten restaurants zijn:

Strandrestaurant Our Seaside
Hostellerie Schuddebeurs
Brasserie Maritime
Brasserie Sailor’s Inn
Da Maurizio
Restaurant Oesterbeurs
Restaurant het Binnenhof
Restaurant de Korenbeurs op landgoed Rijckholt
Auberge de Campveerse Toren
Bistro de Kluiver
Auberge des Moules
Restaurant ‘t Vlasbloemeken

  • Opening Kreeftenseizoen 2017 landing helikopter

FoodExpo 2017 Zeeland

FoodExpo Zeeland 2017

FoodExpo Zeeland 2017

FoodExpo Zeeland 2017

De FoodExpo Zeeland 2017 was een goed bezochte en gezellige beurs die ook dit jaar in de Zeelandhallen te Goes werd georganiseerd.
Nadat in 2016 de beurs enigszins in de knel kwam te zitten doordat slechts een beperkte ruimte beschikbaar was, kon nu weer volop geëxcelleerd worden door de leveranciers van horecaproducten.

Veel stands met snacks die men uiteraard kon proeven stonden in de gangen opgesteld. Met als aanvulling de gespecialiseerde bedrijven die de benodigde sauzen produceren.
Maar ook leveranciers van de verse producten waren ruim vertegenwoordigd. Vlees, vis en groenten werden in hun aantrekkelijke stands aangeprezen.
Ook de grote diversiteit in de vele verschillende broodsoorten die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, is opvallend.

Grote aandacht was er voor de wijnen en de speciale (buitenlandse) biersoorten die werden gepresenteerd.
In het speciale wijntheater waren proeverijen en quizzen.

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kassasystemen, cloud-based kassasystemen waarbij gebruik gemaakt wordt van computers en tablets, riepen de nodige vragen op.
Dergelijke systemen zijn platform-onafhankelijke en makkelijk te koppelen aan de snel opkomende digitale portemonnee van de consument.
Het is een veilig systeem dat helemaal via externe servers loopt.

FoodLab Zeeland organiseerde ook dit jaar kookwedstrijden voor leermeesters met leerlingen van het mbo en een kook- en bedieningswedstrijd voor verschillende mbo-opleidingen en hotelscholen.
Zo was er het kampioenschap oestersteken voor junioren en er werd gestreden om de Zeeuwse mosseltrofee.
Ook de biertapwedstrijden ontbraken niet.

Een gezellige en vooral smakelijke beurs die ook dit jaar weer goed bezocht is.