FoodExpo 2017 Zeeland

FoodExpo Zeeland 2017

FoodExpo Zeeland 2017

FoodExpo Zeeland 2017

De FoodExpo Zeeland 2017 was een goed bezochte en gezellige beurs die ook dit jaar in de Zeelandhallen te Goes werd georganiseerd.
Nadat in 2016 de beurs enigszins in de knel kwam te zitten doordat slechts een beperkte ruimte beschikbaar was, kon nu weer volop geëxcelleerd worden door de leveranciers van horecaproducten.

Veel stands met snacks die men uiteraard kon proeven stonden in de gangen opgesteld. Met als aanvulling de gespecialiseerde bedrijven die de benodigde sauzen produceren.
Maar ook leveranciers van de verse producten waren ruim vertegenwoordigd. Vlees, vis en groenten werden in hun aantrekkelijke stands aangeprezen.
Ook de grote diversiteit in de vele verschillende broodsoorten die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, is opvallend.

Grote aandacht was er voor de wijnen en de speciale (buitenlandse) biersoorten die werden gepresenteerd.
In het speciale wijntheater waren proeverijen en quizzen.

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kassasystemen, cloud-based kassasystemen waarbij gebruik gemaakt wordt van computers en tablets, riepen de nodige vragen op.
Dergelijke systemen zijn platform-onafhankelijke en makkelijk te koppelen aan de snel opkomende digitale portemonnee van de consument.
Het is een veilig systeem dat helemaal via externe servers loopt.

FoodLab Zeeland organiseerde ook dit jaar kookwedstrijden voor leermeesters met leerlingen van het mbo en een kook- en bedieningswedstrijd voor verschillende mbo-opleidingen en hotelscholen.
Zo was er het kampioenschap oestersteken voor junioren en er werd gestreden om de Zeeuwse mosseltrofee.
Ook de biertapwedstrijden ontbraken niet.

Een gezellige en vooral smakelijke beurs die ook dit jaar weer goed bezocht is.

Tags: No tags

Comments are closed.